Vyplatí se konsolidace půjček

Konsolidace půjček

Získat v dnešní době půjčku je extrémně snadné a právě proto si ji mnoho lidí bere. Tito lidé se ale následně mohou dostat do situací, kdy nesplácejí jednu nebo dvě, ale jejich mnohem větší počet. Půjčkou se totiž rozumí jak běžný spotřebitelský úvěr, tak i zboží na splátky, kontokorent, nebo kreditní karta. A to vše jsou závazky, které je nutné plnit. Řešením z tohoto problému může být takzvaná konsolidace půjček (kalkulačka zde). Princip je jednoduchý. Veškeré nesplacené pohledávky vám jsou sečteny, a je na ně pohlíženo jako na jeden úvěr. A ten začnete dle splátkového kalendáře splácet.

Nejlepší konsolidace půjček je velmi výhodná, jelikož získáte mnohem výhodnější úrok, a tím tedy zaplatíte méně, než kolik by tomu bylo za stávající situace. V tomto ohledu se toto řešení určitě vyplatí, a lze ho využít jak na nebankovní půjčky, tak i půjčky bankovní, či další zmíněné možnosti. Důležité pouze je, mít od nich všechny dokumenty. A to vše bez zástavy nemovitosti.

Druhou výhodou může být také nižší měsíční splátka. Samozřejmě na první pohled vypadá velmi lákavě platit méně, ale to je vykoupeno delší dobou, po kterou budete muset platit.

Ideálním příkladem mohou být například dvě půjčky, kdy:

1. půjčku budete splácet 1 rok ve výši 3 000 Kč / měsíčně
2. půjčku budete splácet 2 roky, ve výši 2 000 / měsíčně

První rok vás tedy čekají splátky 5 000 Kč, ale další rok už pouze 2 000 Kč. V případě nejvýhodnější konsolidace se vám však obě, například půjčky bez registru, sloučí, přičemž první rok budete sice platit méně než nyní, ale ten následující to bude naopak více, než pokud byste vše nechali tak, jako máte – tedy spláceli byste více úvěrů.

Je na posouzení každého, jak se tedy rozhodne. Konsolidovat lze celou řadu finančních produktů. Výjimkou jsou určitě půjčky do výplaty, u kterých tento krok možný není, vzhledem k jejich velikosti a tomu, že se vrací jednorázově.

Mezi ověřené nebankovní společnosti poskytující konsolidaci půjček patří například Home Credit. U bankovních společností je to například Česká spořitelna, která nabízí produkt zvaný konsolidace ČS.

DALŠÍ PŮJČKY: